You are currently viewing Lutkarska predstava “Veliko pužovanje” za učenike OŠ 22.lipanj

Lutkarska predstava “Veliko pužovanje” za učenike OŠ 22.lipanj

Dom kulture KKV Sisak organizira gostovanje lutkarske predstave “Veliko pužovanje” Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca. Lutkarska predstava biti će izvedena u petak, 11.11.2022. u 13,30 sati za učenike u Osnovnoj školi 22.lipnja. Režiju potpisuje Peđa Gvozdić prema tekstu Petre Cicvarić koja ujedno i glumi u predstavi zajedno s Ninom Pavlekovićem i Vanjom Gvozdićem.

Svemir. Beskonačno nepregledno prostranstvo. Milijarde zvijezda trepere poput krijesnica. I svaka od tih zvijezda ima svoju priču, ma koliko velika ili mala bila. Naša priča se vrti oko možda malih bića, ali oni imaju velike snove i još veće priče. Mirko je puž koji želi ići u svemir jer mu se čini da je sve oko njega maleno, sporo i jednolično. Ukaže mu se prilika da krene na svoje pužovanje kada se na njegovom, naizgled dosadnom brežuljku, pojavi mala djevojčica.
Kako se Mirko umalo nađe u kuharovom loncu, u vraninom gnijezdu, gradskoj vrevi i u drugim, za malenog puža opasnim avanturama, otkrit ćemo u predstavi „Veliko pužovanje.“