You are currently viewing Mali i Veliki Nikola u sklopu KULturnog LJETA KKV

Mali i Veliki Nikola u sklopu KULturnog LJETA KKV

Nova predstava za djecu Gradskog kazališta Sisak „Mali i Veliki Nikola“ čija je premijera bila u svibnju ove godine očekuje nas u subotu, 11.6.2016. godine u sklopu KULturnog LJETA KKV u 10 sati u Atriju Starog grada. Za djecu smo osigurali i prijevoz turističkim tramvajem od Malog Kaptola s polascima u 9 i 9,30 sati. Zbog ograničenog broja potrebne su prethodne rezervacije na broj telefona 044/527-479 ili 044/527-478. U slučaju kiše predstava će biti odigrana u Domu kulture Sisak. Ulaz je besplatan.
Bajka Hansa Christiana Andersena “Mali i veliki Nikola” pripovijest je o ljudskoj pohlepi, a na kazališne daske postavio ju je redatelj Gradskog kazališta Sisak Silvije Vadla. Veliki Nikola kojeg tako nazivahu zbog njegovog bogatstva prepoznatljiv je lik sa samog vrha društvenih kronika, crvenog tepiha, dodjele priznanja i trendsetterstva (tko će znati najbolje sve o svemu ako ne on?); Mali Nikola je pak nimalo malen heroj iz svakodnevne borbe za opstanak u ovom društvu što je okrutnije od afričke savane, ne uvijek bez grijeha, jer sve mu nalaže da bi se trebao ugledati u Velikog.
Izvrsnu glumačku ekipu čine: Marko Hergešić, Filip Detelić, Nataša Kopeč i Ivan Grčić.
Predstavama „Mali i Veliki Nikola“ te „Poslovice babe Marte ili kako ostati single“ Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak obilježava 30 godina umjetničkog djelovanja redatelja Silvija Vadle.