You are currently viewing Najavljen 17. Festival dječjih kazališta Maslačak

Najavljen 17. Festival dječjih kazališta Maslačak

Dom kulture Kristalna kocka vedrine ove će godine proslaviti 17.-ti rođendan Međunarodnog festivala dječjih kazališta Maslačak, kazališne smotre kojoj je glavna značajka da djeca i mladi izvode predstave za djecu i mlade. Time se nastavlja duga tradicija njegovanja dječjeg stvaralaštva na ovim prostorima. U tjedan dana trajanja, od 11. do 16. svibnja 2015. godine, kroz kazalište će proći nekoliko tisuća djece, glumaca i gledatelja koji će uz glumu, ples, zabavu i radionice, živjeti zajednički kazališni san. Kao i do sada festival će koncepcijski biti prilagođen svim uzrastima, a uz domaće uspješnice “Crveno burence” iz Osijeka i “Veliki i mali” iz Karlovca, pobjedničke predstave Susreta ASSITEJ održanog u ožujku u Bjelovaru, sisačke “Alise” i “Čudnovate zgode Šegrta Hlapića”, gostovat će mali glumci iz Petrinje, Zaprešića te inozemni gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Ravnateljica Doma kulture Kristalne kocka vedrine Valentina Ivanković Pelikan, redatelj Silvije Vadla te dramski pedagog Damir Borojević najavili su danas, 6. svibnja 2015. godine na press konferenciji program ovogodišnjeg 17. Međunarodnog festivala dječjih kazališta “Maslačak”.

Zahvaljujemo se još jednom našim glavnim sponzorima Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Županiji Sisačko-moslavačkoj, Gradu Sisku, INA Industriji nafte d.d. i Mc’Donaldu.