You are currently viewing Najavljen Međunarodni festival dječjih kazališta Maslačak

Najavljen Međunarodni festival dječjih kazališta Maslačak

Uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Siska, Sisačko – moslavačke županije i INA Industrije nafte i ove će se godine u Sisku održati Međunarodni festival dječjeg kazališta “Maslačak”, smotra kojoj je glavna značajka da djeca i mladi izvode predstave za djecu i mlade, rekla je danas na konferenciji za medije ravnateljica Doma kulture Kristalna kocka vedrine, Valentina Ivanković Pelikan. Nastavljajući dugu tradiciju njegovanja dječjeg stvaralaštva na ovim prostorima festival je do sada ugostio dječje kazališne grupe iz svih krajeva svijeta, kao i predstave iz raznih hrvatskih gradova, pa će tako biti i ove godine. Uz hrvatske grupe iz Karlovca, Zaprešića, Velike Gorice, Poreča, Rijeke, Požege, Kutine i, naravno, Siska sa svojim će se dramskih uradcima predstaviti i grupe iz BiH (Tuzla) i Srbije (Beograd). Svim ćemo grupama, najavila je Ivanković Pelikan, uručiti i statue Maslačka, uradak dviju domaćih umjetnica Mime Juračak i Barbare Tomečak. Zahvaljujemo na suradnji i Turističkoj zajednici grada Siska, Gradskom muzeju Sisak i Narodnoj knjižnici i čitaonici “Vlado Gotovac” Sisak.

U tjedan dana trajanja, od 8. do 13. svibnja 2017.g, kroz kazalište će proći nekoliko tisuća djece, glumaca i gledatelja koji će uz glumu, ples, zabavu, živjeti zajednički kazališni san koncepcijski prilagođen svim uzrastima, od djece predškolske dobi pa do srednjoškolaca. Bit će tu predstava fantastične tematike poput Alise u zemlji čudesa, Čudesnog oblačka, Regoča, Male sirene do predstava inspiriranih filmom kao što je Srce oceana – Titanik, 12 gnjevnih ljudi ili pak Smiješna strana povijesti, kazao je redatelj Gradskog kazališta Sisak i moderator ovogodišnjeg Maslačka, Silvije Vadla.

Nastavljajući lani uvedenu novinu predstavljanja knjiga za djecu ili mlade ove će godine na festivalu Maslačak gostovati književnica i glumica Vlasta Golub s romanom ˝O ljubavi, spletkama i svemu pomalo˝, najavila je urednica programa za djecu, Tanja Tole Majstorović. Inače, riječ je o romanu za mlade za koji je Vlasta Golub osvojila nagradu ˝Zvonko˝ o kojem će se više moći čuti u srijedu, 10. svibnja 2017.g u Kazalištu 21.

PROGRAM:
8.5.2017.
19,00 / Dom kulture / Srca oceana – Titanic, POU Kutina – svečano otvorenje festivala

9.5.2017.
12,00 / Dom kulture / Mala sirena, Pozorište mladih Tuzle, Tuzla, BiH
14,00 / Kazalište 21 / Alisa u zemlji čudesa, Umjetnička škola Poreč

10.5.2017.
10,00 / Kazalište 21 / Anđeli imaju krila, zar ne?, Dramski studio Kocka, Sisak
11,00 / Kazalište 21 / “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo”, predstavljanje romana za djecu književnice i glumice Vlaste Golub
12,00 / Kazalište 21 / Planeti, Umjetnička škola Franje Lučića Velika Gorica

11.5.2017.
10,00 / Kazalište 21 / Veseli patuljak, Kulturni centar Kalvarija, Čudesni oblačak

12.5.2017.
11,45 / Dom kulture / Regoč, Gradsko kazalište Zorin dom Karlovac
18,00 / Kazalište 21 / Naš je uvek bio veći, Pozorište Pan teatar, Beograd, Srbija
19,30 / Dom kulture / 12 gnjevnih ljudi, Zaprešičko kazalište za djecu i mlade

13.5.2017.
17,30 / Kazalište 21 / Smiješna strana povijesti, Gradsko kazalište Požega,Srednjoškolska kazališna družina

sponzori 2017

19. Maslačak – osvrt Silvija Vadle

b2 maslacak 2017maslacak 2017 programpress 1maslacak press