You are currently viewing Najavljena premijera predstave “Povratak iz budućnosti I.”

Najavljena premijera predstave “Povratak iz budućnosti I.”

Nakon uspješne premijere “Sunčana i Sever” s početka godine, red je došao i na našu najmlađu publiku. S velikim zadovoljstvom možemo najaviti premijeru dječje predstave Povratak iz budućnosti I., autora Damira Borojevića koja će se održati u subotu, 15.11.2014. u Domu kulture Sisak u 11 sati.

Premijera je najavljena na današnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj su sudjelovali ravnateljica Doma kulture Valentina Ivanković Pelikan, autor projekta Damir Borojević, dramaturg Silvije Vadla i Alen Kostelac u ulozi glumca.

Ova je godina za Gradsko kazalište Sisak u znaku domaćih, sisačkih autora. Nakon Dine Pešuta, redateljsku palicu u ruke je uzeo Damir Borojević postavljajući na scenu dječju interaktivnu edukativnu predstavu s temom iz praktične ekologije.

Ravnateljica Valentina Ivanković Pelikan spomenula je kako se premijera predstave održava u sklopu Festivala Prolog, ali i obilježavanja Noći kazališta.

Damir Borojević, autor predstave zahvalio je svim djelatnicima Doma kulture na susretljivosti i pomoći oko nove predstave. Kazao je kako je imao ideju koja je prepoznata, a realizirana s profesionalnom pomoći dramaturga Silvija Vadle. “Kazalište može postojati i bez redatelja, dramaturga, scenografa, ali ne može postojati bez glumca i publike. Očekujemo veliki odaziv na premijeru ove predstave jer je riječ o edukativnoj interaktivnoj predstavi u kojoj očekujemo prijedloge i sugestije naše najmlađe publike. Vjerujem kako će nam pisati i kako će ovaj projekt imati nastavak jer je naziv ove predstave Povratak iz budućnosti I”, zaključio je Vadla.

U predstavi kao glumac debitira Alen Kostelac, djelatnik Doma kulture koji će upravljati lutkom velikom 3.5 metra.

Našu najmlađu publiku očekuje jedan novi kazališni izričaj i svi su dobrodošli u subotu, 15.11.2014. u Dom kulture Sisak u 11 sati. Ulaz na predstavu je besplatan.

autori svi i brod maslinko