You are currently viewing Održana konferencija za medije o KULturnom LJETU KKV i SEFF-u

Održana konferencija za medije o KULturnom LJETU KKV i SEFF-u

Dom kulture Kristalna kocka vedrine, pod pokroviteljstvom Grada Siska i SMŽ, te uz sponzorstvo INA Industrije nafte, HAVC-a i Društva hrvatskih filmskih redatelja, organizira i ove godine Sisački ekološki filmski festival i KULturno LJETO KKV 2015., manifestaciju koja će potrajati do 8. srpnja nudeći publici različit sadržaj, od operete i dramskih predstava do koncertnog i filmskog programa te dječjih predstava i kreativnih radionica, najavili su na današnjoj konferenciji za medije ravnateljica Doma kulture Sisak Valentina Ivanković Pelikan, Marijana Barišić i Daniel Pavlić.
Program KULturnog LJETA KKV-a počinje večerašnjom izvedbom operete Grofica Marica, jedne od najizvođenijih opereta Emmericha Kalmana s kojom je on stekao svjetsku slavu, a na daske postavljene u produkciji Opere bb. Siščane do srpnja čekaju tako i predstave Balon Teatra Exit, te domaće uspješnice Ožalošćena porodica i Sumnjivo lice u režiji Silvija Vadle. ˝U cilju da zadovoljimo interes najmlađe publike pripremili smo i predstave Čudnovate zgode šegrta Hlapića i Zaljubljeni pjesnik u produkciji naših Dramskih studija, kao i Kraljevnu na zrnu graška kojoj će prethoditi kreativna radionica jednostavnih lutkarskih igara.˝, kazala je ravnateljica Doma kulture, Valentina Ivanković Pelikan.
Najavljen Classic rock koncert za 9. lipanj s Kazališnim bendom, Lelom Kaplowitz i prijateljima akcent će staviti na uspješnice Beatlesa i Rolling Stonesa, ali i uz primjesu bluesa i jazza.
Filmsku publiku će zasigurno zadovoljiti europski filmovi. Prvo nas već 6. lipnja čeka Noć hrvatskog filma, koja se održava drugu godinu za redom u devet hrvatskih gradova i 14 kino dvorana, a bit će prikazano sveukupno 150 filmova. U Sisku program počinje u 18 sati filmom za djecu Tomislava Žaje, Duh babe Ilonke. U Večerima europskog filma, na završnici KULturnog LJETA KKV-a, od 6. do 8. srpnja u Atriju Starog grada igrat će danski film Druga šansa, francuski Diplomacija i španjolski film Loš odgoj.
Sisački ekološki filmski festival, jedinstveni filmski festival putujućeg karaktera, koji ove godine slavi svoj osmi rođendan odvijat će u sklopu KULturnog LJETA KKV-a. Festivalski će tim u deset dana njegova trajanja na biciklima obići tridesetak mjesta Sisačko – moslavačke županije i dio Unsko – sanskog kantona susjedne BiH, a očekuje se da će 35 izabranih filmova iz cijelog svijeta u službenom, posebnom i dječjem programu pogledati i do 2500 gledatelja.
Završnica SEFF-a održat će se u Kazalištu 21, 26. lipnja 2015. g, kada će se odabirom publike proglasiti najupješniji ovogodišnji film.
Svakako valja naglasiti da su svi programi besplatni, igraju se najvećim dijelom u Utvrdi Starog grada, a do tamo će publiku za predstave Grofica Marica, Balon i Kraljevna na zrnu graška voziti brod s polaskom kod Malog Kaptola.

KULturno ljeto 2015 program sa segrtom

seff i kul ljeto 1