You are currently viewing Otvorenje izložbe “Odraz u drvetu”

Otvorenje izložbe “Odraz u drvetu”

U utorak, 8. prosinca 2015. godine u Galeriji sveti Kvirin u 18 sati održat će se otvorenje izložbe drvenih rukotvorina sudionika projekta „Za vaše uključivanje“ pod nazivom „Odraz u drvetu“.

„Izložba drvenih rukotvorina” dio je projekta „Za vaše uključivanje“ kojim se promiče zapošljavanje i socijalno uključivanje osoba s invaliditetom. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Sisak, koji je i organizator izložbe. Na izložbi su predstavljeni radovi autora iz područja Siska i Petrinje, koji svoje radove izlažu i predstavljaju javnosti po prvi put.

Autori izložbe su šesnaest osoba s invaliditetom, koji su korisnici projekta i njegova ciljana skupina. Tijekom dva mjeseca, autori su prolazili kroz novokreirani program osposobljavanja za stolara drvo-modelara u Strukovnoj školi Sisak i praktičan rad s drvetom uz nadzor i vodstvo mentora, gosp. Davora Lovrekovića. Ovaj proces dolazi u svoju završnu fazu ovom izložbom, na kojoj su predstavljene sve drvene rukotvorine, ukrasni te uporabni predmeti od drveta koji su izrađeni tijekom srpnja 2015.godine. Metode korištene pri izradi su mjerenje i zacrtavanje, ručno i strojno krojenje drva, ravnanje i debljanje drva, pirografija, tokarenje, izrada elementarnih vezova, obrada drva, rezbarenje, nanošenje ljepila i lijepljenje drvenih elemenata, bušenje drva, brušenje, zamazivanje površine drva, bojanje, obrada površine drva, okivanje čavlima i vijcima, nanošenje boje i laka te ostali poslovi modeliranja drva.