You are currently viewing Poslastica za djecu na Festivalu Prolog

Poslastica za djecu na Festivalu Prolog

U sklopu 8. festivala Prolog za djecu iz Kazališne družine Pinklec stiže predstava “Bremenski svirači” koja je na programu u srijedu, 18.11.2015. godine u 10,00 i 11,30 sati u Domu kulture Sisak.

Riječ je o klasičnoj basni braće Grimm koja je kao stvorena za formu mjuzikla čijim se elementima poigravaju četiri glazbeno nadarene životinje. Isluženi magarac Jure prestao je biti koristan svom gazdi mlinaru, te ga on otjera od kuće. Slična sudbina prijetila je i ostalim životinjama: lovačkog psa Rikija gazda je htio ubiti, ofucanu mačku Matildu utopiti u vodi, dok je pijetao Đurek trebao završiti u kipućem loncu. Zajedno postanu svirajući putujući glazbeni sastav koji svoju karijeru krene potražiti u dalekom gradu Bremenu.
Kazališna družina Pinklec, u svom prepoznatljivom humorističnom stilu, ovu poznatu priču osvježava modernom perspektivom četiri dijalektalno (i dijametralno) različita karaktera. Tako je tovar Jure sasvim logično čakavac, pijetao kukuriče na kajkavskom dijalektu, maca se uvija finim štokavskim, a pas laje na slikovitom romskom jezičnom ćušpajzu. Režiju i dramatizaciju potpisuje Romano Bogdan, a u predstavi igraju: Karolina Horvat, Davor Dokleja, Igor Baksa i Bruno Kontrec.

Posjet na predstavu je organiziran.