You are currently viewing “Povuci-potegni” za sisačke mališane

“Povuci-potegni” za sisačke mališane

Svakog 20. ožujka kazališta diljem svijeta obilježavaju Svjetski dan kazališta za djecu i mlade ustanovljen od svjetske kazališne organizacije ASSITEJ. Povodom obilježavanja Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade Glumačka družina Kazališta 21 izvesti će predstavu za djecu „Povuci – potegni“  i to u srijedu, 20.3.2019. godine za mališane dječjeg vrtića Sisak Stari u Domu kulture Sisak u 10 sati. Poznatu priču o djedu i repi ispričat će Marijana Barišić, Ivan Škornjak, Tea Cerjak, Danijel Radić, Lorena Podić, Maks Hajneman i Silvije Vadla koji potpisuje i režiju.

PORUKA ZA SVJETSKI DAN KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE

Autor ovogodišnje poruke za Svjetski dan kazališta za djecu i mlade je Srećko Šestan, ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac.

“Poštovani i dragi prijatelji, veliki i mali, mali i veliki, svi vi koji volite kazalište i njegovu čarobnu moć, čestitam vam veliki dan kazališta za djecu i mlade kojeg slavimo u cijelom svijetu i u svim kazalištima koja stvaraju začudne, maštovite i inspirativne predstave baš za vas i sve ljubitelje kazališne umjetnosti koji će nam se tek pridružiti.

Kazalište ima i čuva onu neotkrivenu tajnu koja svojom snagom pobuđuje najiskrenije osjećaje i nalazi put do srca svakog gledatelja, koji svojom vjerom u ispričano, pokazano i proživljeno, nalazi put do novih saznanja i spoznaja koja svakom od nas širom otvara vrata mašte te nas potiče da svijet oko sebe doživljavamo boljim nego što on možda doista i jest.

Svakom kazališnom umjetniku i djelatniku upravo ste vi, draga publiko, glavna inspiracija, motivacija i odgovornost u promišljanju i stvaranju. Vaša spremnost da se prepustite čaroliji i mašti prikazanog na sceni pokreće imaginaciju autora i glumaca i tako postajete motor i pokretač kreativnosti.

Kazalište može bez svega, ali ne može bez glumca i publike. Dovoljan je jedan glumac i jedan gledatelj da se stvori kazalište, ali ako nema gledatelja nema ni kazališta. Stoga draga publiko vi baš vi ste kamen temeljac na kojem počiva kazalište. Važno je da se svi uključimo i omogućimo pristup kazalištu svima od najranije dobi.

Roditelji, bake, djedovi, svi članovi porodice i prijatelji, učitelji, nastavnici i profesori povedite svoje najmlađe u kazalište ili bar krenite kad oni povedu vas. Čeka vas čarolija kazališta, najljepša čarolija koja postoji od kad je svijeta i vijeka. DOBRODOŠLI U KAZALIŠTE!”

 

SREĆKO ŠESTAN

Ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom, Karlovac