You are currently viewing Predstava “Jezične varijacije” za akciju “I mi živimo tu”

Predstava “Jezične varijacije” za akciju “I mi živimo tu”

U organizaciji Udruge sljepih SMŽ – Sisak u nedjelju, 21. siječnja 2018. godine biti će izvedena predstava Binocular teatra „ Jezične varijacije“. Predstava je nastala prema motivima priča Nikole Jakovčevića, a igraju dvostruka dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta Antonija Stanišić i nagrađivani glumac, Siščanin, Davor Svedružić. Predstava će biti izvedena u Kazalištu 21 s početkom u 19 sati.

Predstava “Jezične varijacije” je humanitarnog karaktera te kupnjom ulaznice po cijeni od 40 kuna sudjelujete u akciji „I mi smo tu“. Ulaznice se mogu kupiti u knjižari i papirnici AMK, na blagajni Doma kulture KKV i na sam dan predstave od 18 sati na blagajni Kazališta 21.

Akcija se provodi za potrebe kupnje novog vozila prijeko potrebnog za prijevoz korisnika jer su mobilnost i kretanje osnovni preduvijeti za ostvarivanje neovisnog življenja. Više o akciji možete pročitati na stranici Udruge slijepih SMŽ – Sisak i priključiti se akciji.

Riječ je o glumačkoj igri u paru kojemu je poigravanje s narječjima samo jedna od stavka ove nesvakidašnje predstave. Varijacije u ovoj predstavi nisu samo različitosti narječja, već su i različitosti stilova. Ova predstva baca različita svijetla na jedno te isti događaj pokazujući nam kako stilovi, ali ponekad i značenja, variraju. Ljubav prema bogatstvu i različitosti jezika bila je pokretač predstave: pokušati kroz jezik doći do istinske predobe jednog specifičnog geografskog, karakternog i duhovnog krajolika. Kada se ovi duhovni krajolici objedine, i stave na jedno mjesto, dobiva se osjećaj različitosti koja veseli.