You are currently viewing Projekcije filmova i predstava na Sisačkom sajmu cvijeća

Projekcije filmova i predstava na Sisačkom sajmu cvijeća

Počinje još jedan čaroban i šaren Sisački sajam cvijeća. Kako ove godine obilježavamo 90. rođendan Starog mosta, taj pomlađeni simbol grada bio je inspiracija i za ovogodišnju temu sajma cvijeća koja nosi naziv ”Sve je na svijetu most”.
Sisački sajam cvijeća 2024. održat će se od 20. do 26. svibnja u Šetalištu Vladimira Nazora, a donosi bogati program za djecu, mlade te naše starije i iskusnije sugrađane. 
 
U parku Šetališta Vladimira Nazora prikazat će se dva filma – prvi je kultni svevremenski film Kreše Golika iz 1970.godine ” Tko pjeva zlo ne misli” u glavnim  ulogama Franjo Majetić  (Franjo Šafranek), Mirjana Bohanec (Ana Šafranek) i Relja Bašić (Ernest Fulir) u srijedu, 22. svibnja 2024. s početkom u 20 sati. Za djecu će biti prikazan animiranu film svima poznate priče Ivane Brlić – Mažuranić  “Čudnovate zgode šegrta Hlapića”  u četvrtak, 23. svibnja 2024. godine s početkom u 20 sati.
 

U subotu, 25.svibnja 2024. gostuje Teatar Poco Loco s nagrađivanom predstavom za djecu “Ovo sam ja” u koreografiji i režiji Damiana Cortes Albertija a igraju Maja Katić, Zrinka Kušević, Filip Sever. Predstava je u parku Šetalište Vladimira Nazora s početkom u 13 sati. Priča je o tri čovječuljka se igraju da su lisica, patka i žirafa, a možda to stvarno i jesu. Oni su možda djeca koja se igraju da su životinje, a možda su odrasli koji se igraju da su djeca. Svaki ima svoju omiljenu igračku i svoju kućicu. I svoju najdražu odjeću. Svaki ima svoju boju. Svaki od njih uživa u životu, u svom tijelu, u pokretu, u igri. Sretan što je baš taj koji je, sa svojim stvarima, svojim osobinama i načinima kako radi stvari. A onda otkriju da nisu sami. Isprva je teško naći zajednički jezik i početi se igrati zajedno, ali kad jednom krenu, ne mogu se zaustaviti! Uče jedni od drugih, upoznaju se, proučavaju, imitiraju, suprotstavljaju, podržavaju, prate se pa razilaze, sukobljavaju, malo i svađaju, pa onda mire, ali najviše od svega: uživaju. U prijateljstvu, u različitosti, u druženju, u igri. Kako je lijepo biti zajedno!