You are currently viewing SEFF-ovci krenuli na filmsko putovanje

SEFF-ovci krenuli na filmsko putovanje

Počeo je Sisački ekološki filmski festival – SEFF! Nakon tiskovne konferencije za medije koja je održana danas, 14. svibnja u Domu kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, festivalska kolona krenula je biciklima prema Hrvatskoj Kostajnici. Devet sudionika festivala iz Francuske, Južne Koreje, Belgije, Estonije, Portugala, Srbije i Hrvatske slijedećih će deset dana proći oko 600 kilometara biciklima.
Sretan put i dobro vrijeme sudionicima festivala poželjela je ravnateljica Doma kulture Kristalna kocka vedrine Valentina Ivanković Pelikan. Kazala je da je ponosna što se ovogodišnji festival odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, ali i što je festival prepoznat izvan granica Sisačko – moslavačke županije. Zahvalila je Hrvatskom audiovizualnom centru, Društvu hrvatskih filmskih redatelja, Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji što su financijski podržali održavanje ovog jedinstvenog festivala, kao i ostalim sponzorima i medijima na podršci u realizaciji ovog festivala.
Voditelj SEFF-a i Filmskog centra Doma kulture Sisak Daniel Pavlić, istaknuo je da se nakon sedam godina SEFF-a mogu vidjeti njegovi pozitivni učinci i to posebice na djeci i mladima koji najčešće posjećuju projekcije, filmske i kreativne radionice, izložbe slika i fotografija, te razne tribine i prezentacije vezane za zaštitu okoliša.
Sudionici SEFF-a će na svome putu posjetiti osnovne i srednje škole, knjižnice, te javne ustanove u kulturi, a prva projekcija biti će u Komarevu za štićenike Rehabilitacijskog centra danas, 14. svibnja u 17 sati.

sponzori SEFF