You are currently viewing Sisačka premijera dokumentarca “Sve je bio dobar san” u Domu kulture Sisak

Sisačka premijera dokumentarca “Sve je bio dobar san” u Domu kulture Sisak

Sisačka premijera dokumentarca “Sve je bio dobar san” redatelja Branka Ištvančića, koji i kod struke i publike izaziva golem interes i pohvale, održat će se u nedjelju, 10.4.2016. godine u Domu kulture Sisak.
Emotivan i potresan dokumentarni film “Sve je bio dobar san” proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak Francuza Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz vizuru njegove majke Lyliane Fournier, koja u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svog sina.
Film prati majku Jean-Michela, Lyliane Fournier koja živi u Karlovcu i traga za posmrtnim ostatcima svojeg sina, ali i podatcima koji govore o njemu od dolaska u Hrvatsku, boravku na prvoj ratnoj liniji u Mejaškom Selu pa do odlaska u ratni pakao Vukovara. Majka se prisjeća sina i njegove mladosti te pokušava otkriti razloge zbog kojih je Jean-Michel otišao iz rodnog Vesoula na hrvatsko ratište. Sa svojim drugim sinom Paulom odlazi u Vukovar u potragu za istinom o posljednjim danima života svog njezina sina.
Svečanoj sisačkoj premijeri 90-minutnog filma “Sve je bio dobar san” prisustvovat će i sam redatelj Branko Ištvančić te ostala ekipa filma.