You are currently viewing Star Film Fest u Kazalištu 21 od 4. do 6. rujna

Star Film Fest u Kazalištu 21 od 4. do 6. rujna

Sisak postaje bogatiji za još jednu kulturnu manifestaciju. U Kazalištu 21 održat će se Star Film Fest od 4. do 6. rujna 2014. godine. Mladi entuzijasti pokrenuli su ovu manifestaciju na kojoj će biti prikazan velik broj dokumentarnih, eksperimentalnih, igranih, industrijski i “one take” filmova.
Osim što će zaljubljenici uživati u filmovima, imat će i priliku družiti se sa stručnim i zanimljivim članovima žirija. Žiri čine Goran Grgić, Stanko Herceg, Boško Picula, Duško Popović i Isa Živanović. Goran Grgić, hvaljeni i poznati hrvatski glumac, osim što će biti dio žirija, održat će i predavanje aktualne tematike. Vrsnog znalca Stanka Hercega, snimatelja i fotografa, bit će izuzetno zanimljivo slušati, tim više jer predaje mladima na Sveučilištu u Zagrebu, a upravo je Star Film Fest namijenjen afirmiranim i neafirmiranim filmašima i filmofilima. Boško Picula, politolog sa zavidnim životopisom, ujedno piše i filmske recenzije. Njegovi će konstruktivni savjeti bez sumnje doprijeti do mnogih. Nema osobe koja voli filmsku umjetnost, a da nije čula za Duška Popovića. Osim što se od 80 – ih godina prošloga stoljeća bavi novinarstvom, bio je i tajnik Kinokluba Zagreb te je autor brojnih filmova. Jedina žena u žiriju je Isa Živanović, producentica, dobitnica mnogih nagrada, čija sklonost inovacijama i novitetima doprinosi rastu i razvoju filmske umjetnosti.

Program Star film festa započinje u četvrtak, 4.rujna u 20 sati u Starom gradu. Bit će, uz ostali popratni sadržaj, prikazana dva filma. Petak, 5.rujna započinje s filmskim (Dječji odjel NKČ Vlado Gotovac) i fotografskim (NKČ Vlado Gotovac) radionicama u 10 sati. Filmsku će radionicu voditi Teo Vukšan, a fotografsku Dorijan Šipuš. U petak će u 15 sati glumac Goran Grgić u NKČ Sisak održati predavanje na temu Glumačka koncentracija i priprema. Predavanju mogu prisustvovati svi zainteresirani. Od 18 sati u Kazalištu 21 započinju filmske projekcije. Bit će prikazano 11 filmova.

Subota, 6.rujna započinje s filmskim i fotografskim radionicama. Filmska radionica se održava u Dječjem odjelu NKČ Vlado Gotovac, a fotografska u NKČ Vlado Gotovac. U subotu radionice počinju u 9 sati. Od 13 sati u NKČ Sisak bit će predstavljanje i izložba filmskih festivala (Kino Klub Karlovac, Kino Klub Vukovar, Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci). U 16 sati je u Sisciji Obscura izložba i predstavljanje Foto kluba Željezno. Filmske projekcije započinju u 18 sati u Kazalištu 21. Bit će prikazano 12 filmova. Ulaz je na sve besplatan, a oni koji dolaze iz Zagreba u Sisak vlakom imaju 40 posto nižu cijenu karata.