You are currently viewing Svečano otvorenje izložbe “20 godina privremenog smještaja”

Svečano otvorenje izložbe “20 godina privremenog smještaja”

Izložba fotografija “20 godina privremenog smještaja” povodom Svjetskog dana izbjeglica svečano je otvorena u petak, 19.6.2015. godine u Galeriji sv. Kvirin uz prisustvo šefa misije UNHCR-a u Hrvatskoj Terenca Pike te ostalih dužnosnika i predstavnika UNHCR-a i predstavnika Crvenog križa. Organizator izložbe je Projekt građanskih prava Sisak koji u suradnji s UNHCR misijom u Republici Hrvatskoj obilježavaju Svjetski dan izbjeglica.
Organizatorova želja je da ovom izložbom prenesu poruku kako i 20 godina nakon završetka ratnih sukoba na ovim prostorima, problemi ljudi koji su izbjegli iz svojih domova, traju i dalje. Obzirom da je zatvaranje Prognaničkog naselja Mala Gorica planirano do kraja 2015. godine, te je sudbina naselja nakon odlaska korisnika nepoznata, izložbom fotografija iz Prognaničkog naselja, PGP Sisak želi građanima dati priliku da vide svakodnevnicu kolektivnog smještaja izbjeglica u naselju nedaleko Siska.
Izložbu je moguće pogledati do 26.6.2015. godine u Galeriji sv. Kvirin radnim danom od 14 do 21 sat te vikendom sat vremena prije projekcije.