You are currently viewing “Svi u kino – kino za sve” – moto ovogodišnjeg 7. festivala o pravima djece

“Svi u kino – kino za sve” – moto ovogodišnjeg 7. festivala o pravima djece

U utorak, 13.10.2015. godine u 12 sati u Domu kulture Sisak održat će se projekcija filma – matineja u sklopu 7. Festivala o pravima djece, a u organizaciji UNICEF-a. Festival jednakosti i prava na budućnost sve djece i mladih, kroz pregršt umjetničkog izričaja i kreativnosti njih samih, ali i odraslih, došao je do svoga sedmoga izdanja.

Iz godine u godinu, prateći prije svega izbliza život djece i mladih u našoj zemlji i svijetu, njihovim očima, riječju i filmskim pismom, prati se područje življenja na koja nam žele skrenuti pozornost.

Filmovi djece osnovnoškolske dobi odnosno dječje filmsko stvaralaštvo i stvaralaštvo mladih, tj. autorska djela mladih srednjoškolskog uzrasta, ponovno su na repertoaru za njihove vršnjake u devetnaest hrvatskih gradova (od ove godine po prvi put i u Kutini, Koprivnici, Pazinu, Poreču, Sisku, Rovinju, Puli, Novskoj i Čakovcu).

Organizator želi pozvati, podsjetiti koliko je kino bilo i može biti poticajno mjesto okupljanja, druženja, razmjene, poticanja neophodne bliskosti, veselja. Obitelj, u najširem i najboljem značenju riječi – djeca i oni koji o djeci skrbe, brinu, tu su kad ih trebamo kroz dječju i mladenačku dob – ima svoje dragocjeno vrijeme koje treba zadržati, njegovati, cijeniti. Svi u kino – kino za sve stoga je moto ovogodišnjeg festivala.

Dobrodošli svi na sedmo izdanje Festivala o pravima djece!