You are currently viewing Zagrebačka premijera Sunčane i Severa

Zagrebačka premijera Sunčane i Severa

“Sunčana i Sever”, nova predstava Gradskog kazališta Sisak nastala u režiji Jasmina Novljakovića, svoju zagrebačku premijeru doživjet će u subotu, 26.4.2014. s početkom u 20 sati u Kazalištu Knap.

Predstava polazi od Knjige o “Sunčani i Severu” (2010.) kojom je autorski dvojac, Ludwig Bauer i Lidija Dujić, poetski rekonstruirao književni i emotivni dijalog Sunčane Škrinjarić i Josipa Severa. Na temelju njihove korespondencije i tragova u književnim tekstovima načinjena je knjiga memorabilija što istodobno otkriva malo poznatu vezu dvoje značajnih hrvatskih književnika i podsjeća na njihovo stvaralaštvo. Neispunjenu želju Sunčane Škrinjarić da jednom napiše “Knjigu o Severu”, ostvarili su kolege i prijatelji (Bauer i Dujić) zajedničkom knjigom koju otvara esej Lidije Dujić o Sunčani Škrinjarić, a zatvara esej Ludwiga Bauera o Josipu Severu.

Za predstavu u režiji Jasmina Novljakovića autori su napisali iznova dramski tekst u kojem priču o Sunčani i Severu scenski oživljuju koloritni književni suputnici – Majakovski, Kručonih, Balog, Kočan pa i sam Bauer.

scenografija i režija: Jasmin Novljaković
igraju:
Kristina Krepela
Igor Golub
Duško Valentić /
Zlatko Ožbolt
Ljubo Zečević
Karla Vorkapić
Tihomir Kosić

kostimografija: Danijela Gotal Grgurač
scenski pokret: Jasminka Petek Krapljan
video projekcije: Vladimir Končar
inspicijent: Radmila Brodarac
tehnika: Aleksandar Franjić, Ivan Mihić
rekviziter: Boris Lemaić
garderobijer: Đurđica Huml