You are currently viewing Završnica KULturnog LJETA KKV uz večeri europskog filma

Završnica KULturnog LJETA KKV uz večeri europskog filma

Ovogodišnje KULturno LJETO KKV završavamo s večerima europskog filma koje će se održati od ponedjeljka do srijede, od 6. do 8. srpnja 2015. godine u Starom gradu s početkom u 21 sat. Projekcije su besplatne.

PROGRAM:
ponedjeljak, 6.7.2015. / Druga šansa, danski film (drama, kriminalistički)
O filmu:
Detektivi i najbolji prijatelji Andreas i Simon vode različite živote. Andreas se smirio s lijepom ženom i sinom dok se Simon, nedavno razveden, uglavnom opija u loklanom strip klubu. No sve se promijeni kada dobiju zadatak, smiriti svađu para narkomana i tako se upletu u krug nasilja i droge.

utorak, 7.7.2015. / Diplomacija, francuski film (drama)
O filmu:
Neposredno pred zoru Dietrich von Choltitz, njemački vojni guverner Pariza, spreman je izvršiti naredbu Adolfa Hitlera o dizanju glavnog grada Francuske u zrak. Mostovi i spomenici uskoro će eksplodirati. Ipak, Pariz nije uništen. Iz kojih je razloga Dietrich von Choltitz odbio prenijeti Hitlerovo naređenje, usprkos bezgraničnoj odanosti Trećem Reichu? Je li Raoul Nordling, švedski konzul i general u Parizu utjecao na to da se general predomisli?

srijeda, 8.7.2015. / Loš odgoj, španjolski film (drama)
O filmu:
Radnja filma je smještena u katoličku školu u Španjolskoj. Škola skriva mračnu tajnu o nastavniku škole ocu Manolu (Daniel Gimenez Cacho) koji je napastvovao jednog od svojih štičenika, a drugoga izbacio iz škole kada je saznao da njihov odnos. Dvojica dječaka izrastu u uspješne ljude kojima će ponovni susret promijeniti živote.
https://www.youtube.com/watch?v=Sz2B5RL7fQQ