You are currently viewing 9. festival regionalnih kazališta Prolog otvara komedija HNK Šibenik „Laživac“

9. festival regionalnih kazališta Prolog otvara komedija HNK Šibenik „Laživac“

Ovogodišnje izdanje 9. Prologa započet će s komedijom HNK Šibenik „Laživac“ koja je na programu u utorak, 11.10.2016. godine u 20 sati u Domu kulture Sisak. Režiju ove komedije nastale prema tekstu Carla Goldonija potpisuje Zoran Mužić, a glumačku ekipu čine: Jakov Bilić, Mate Gulin, Anđelko Babačić, Joško Ševo, Franka Klarić, Danira Gović, Oriana Kunčić, Ivo Perkušić, Rade Periša, Jasminka Antić, Jere Svračak.

Šibenska verzija ove komedije stvarana je po istom principu osuvremenjivanja i adaptacije likova i fabule. Bit svake komedije je prepoznavanje, a da bi se ono postiglo, potrebno je da likovi postanu autentični. Glumci u priču uvode nove anegdote i peripetije čime je zaplet dobio suvremeniju dinamiku.

Lovre, laživac, po naravi je sklon laganju, cijepljen od svakog osjećaja odgovornosti i spreman izokrenuti čitav svijet da bi postigao svoj cilj, a to su užitak i potpuna razonoda. Već prve večeri zaljubljuje se u lijepu Ružariju međutim nailazi na niz prepreka koje mora savladati upravo svojom sposobnošću spretnog laganja. Ono na što Lovre ne računa je da će mu se na putu naći njegovi sugrađani čije su naravi lukavije i hirovitije od njegove.

Kako bi što veći broj Siščana mogao uživati u kazalištu, pripremili smo i ove godine pretplatničke iskaznice. Cijena im je 200 kuna, a nude mogućnost gledanja svih deset predstava na festivalu, a u prodaji su od ponedjeljka, 3.10.2016. godine na blagajni Doma kulture Sisak. Ulaznice možete kupiti online na www.ulaznice.hr te na blagajni Doma kulture Sisak radnim danom od 15 do 21 sat te vikendom sat vremena prije početka projekcije / programa. Cijena ulaznice je 30 kuna, a za umirovljenike, studente i učenike 20 kuna. Mogućnost rezervacije na broj telefona 044/527-478 ili 044/527-479.

Čekamo vas!