You are currently viewing „DIGITAL GENERATION“ NAŠEG GRADA

„DIGITAL GENERATION“ NAŠEG GRADA

Proteklih nekoliko dana u Domu kulture Kristalna kocka vedrine, održane su filmske radionice pod nazivom „Digital generation“, a pod vodstvom mladog redatelja Silvia Mirošničenka. Mladi filmaši su imali priliku naučiti tehnike snimanja steadycam, te pomoću slidera, a kao rezultat uspješnosti nastajao je i dokumentarni film o borilačkoj vještini Kendo koja već nekoliko godina djeluje u Sisku kroz klub. Tako su Siščani preko vikenda mogli vidjeti „neobične glumce“ koji su kao protagonisti dokumentarca, na Sisačkoj šetnici prikazivali svoju vještinu.

– Okupio sam srednjoškolce koji su već radili u stvaranju filma, a novonastali Kino klub Sisak mi se učinio najboljim za prikupljanje kadrova. – rekao je voditelj filmskog centra Kristalne kocke vedrine i organizator radionica Daniel Pavlić. Dodao je: – Mladi su dali ideju i već prvog dana smo napisali scenarij, tako da se sve snimilo u tri dana, što je za svaku pohvalu.

Radionica je okupila desetak mladih iz Galdova, Siska i Hrvatske Kostajnice. Uz zajedničko druženje i edukaciju, već prvog dana radionica su djelovali timski.

– Zadovoljan sam s polaznicima radionica, jer su pokazali znanje s radom na filmu i više nego što sam očekivao.- rekao je voditelj radionica Silvio Mirošničenko iz zagrebačke udruge Artizana. – Od nekoliko sati snimljenog materijala, nastat će lijep film od 15 do 20 minuta koji će prikazati ovaj neobični sport u Sisku. Ova suradnja moje udruge, te Kino kluba Sisak i organizatora Doma kulture KKV, privukla je mlade filmaše Siska i pokazala da je veliko zanimanje za filmsku umjetnost.

Filmske radionice „Digital generation“ su bile i prošle godine u sklopu Sisačkog ekološkog filmskog festivala, te su dosad realizirane u Hrvatskoj Kostajnici i Sisku, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra. Novonastali dokumentarac uz malo sreće i vremena, mogao bi se uskoro prikazati u sklopu 8. Revije dokumentarnog filma Fibula koja je u Sisku od 12. prosinca 2013. Naravno, pred mladim filmašima našeg grada stoji još montaža i finalna obrada ovog zanimljivog dokumentarnog filma koji će Sisak prikazati u sasvim novom ruhu.

DCIM108GOPRO DCIM105GOPRO DCIM105GOPRO