LJETNE RADIONICE UČILIŠTA DOMA KULTURE SISAK

  • Post author:
  • Post published:16.06.2014
  • Post category:Uncategorized

plakat ljetna radionica novi

PRISTUPNICA

 

Pristupnicu možete poslati online na adresu domkkv@domkkv.hr ili poštom na adresu Šetalište V. Nazora 12, Sisak.

Učilište Doma kulture Kristalna kocka vedrine otvorit će i tijekom ljeta svoja vrata osnovnoškolskoj djeci, mladima i odraslima nudeći likovne, plesne, dramske i glazbene radionice, a sve kako bi naši polaznici proveli ljeto kreativno se izražavajući kroz igru i druženje uz stručno vodstvo.

Sve radionice su besplatne i održavaju se u Kazalištu 21, Trg grada Heidenheima 3.

Likovne radionice, koje podrazumijevaju igru papirom kroz četiri godišnja doba, namijenjene su djeci od 6 do 10 godina. Papir je, naime, u rukama djece čudesno sredstvo igre i zadovoljstva. Možemo ga oblikovati na mnogo načina. Stoga će upravo uz razne vrste papira polaznici radionica među ostalim naučiti kako izraditi reljefe, cvijeće i životinje. Likovna će se radionica pod vodstvom Tanje Tole Majstorović odvijati od 14.7. do 25.7.2014. godine i to radnim danima od 10 do 11.30 sati. Na radionici je ograničen broj polaznika (ukupno 15 polaznika).

Plesne radionice pod vodstvom Jasminke Petek Krapljan održat će se od 30.6. do 11.7.2014. godine radnim danima od 10 do 12 sati. Radionica je namijenjena djeci od 12 godina na dalje. Na radionici će djeca razvijati svijest o svom tijelu i pokretu, prostoru i interakciji s drugim plesačima u prostoru. Upoznat će se s osnovnim zakonitostima / odrednicama pokreta te načinom kreiranja vlastitog tjelesnog izričaja. Na radionici je ograničen broj polaznika (ukupno 15 polaznika).

Glazbena radionica pod vodstvom Branka Kužnara održat će se od 7.7. do 18.7.2014. godine radnim danima od 10 do 13 sati. Radionica je namijenjena djeci od 10 godina na dalje. Na radionici polaznici će naučiti osnove pjevanja, sviranja instrumenata, a obrađivat će se i elementi “igranja” s ansamblom. Na radionici je ograničen broj polaznika (ukupno 15 polaznika).

Dramska radionica pod vodstvom Jasmina Novljakovića održat će se od 18.8. do 22.8.2014. godine radnim danom od 10 do 12 sati. Radionica je namijenjena mladima od 15 godina na dalje. Na radionici polaznici će se upoznati s osnovama scenskog govora (recitacija i monolog) kroz izabrane tekstove iz područja poezije, drame ili proze. Na radionici je ograničen broj polaznika (ukupno 10 polaznika).

Također, u vremenu od 25.8. do 29.8.2014. godine pod vodstvom Silvija Vadle održat će se radnim danom od 10 do 13 sati. Dramska radionica koja je namjenjena za sve dobne skupine, temelji se na osnovnom upoznavanju s glumom, igri s glumom i pričanju priča. Također je želja probuditi interes polaznika za dramskom umjetnošću kako bi se njihova kreativnost i maštovitost fokusirala u scensko stvaralaštvo. Na radionici je ograničen broj polaznika (ukupno 20 polaznika).