You are currently viewing Radionica Leona Lučeva “Artikulacija prosutnosti” u sklopu Festivala Željezara

Radionica Leona Lučeva “Artikulacija prosutnosti” u sklopu Festivala Željezara

U petak, 17. 6. 2016. u sklopu Festivala Željezara u Kazalištu 21, u dva dijela, od 10 do 12 sati i od 14 do 18 sati održat će se glumačka radionica “Artikulacija prisutnosti” koju vodi glumac Leon Lučev.
Radionica “Artikulacija prisutnosti” pod vodstvom Leona Lučeva je zapravo, kako Leon kaže, jednostavna glumačka vježba koja se sastoji u tome da je pojedinac izložen pred okupljenom grupom ljudi s kojima neverbalno dijeli svoje osjećaje i misli.
Grupa pojedincu, zajedno s Leonom, pomaže integrirati ono što tijekom njegove izloženosti izađe na površinu, ono s čime se inače, sam, teško suočava. Ponekad rad pojedinca odvede u ples, igru, ili vrtlog emocija, ponekad se odigra scena, ponekad Leon uvede još sudionika, ali gotovo uvijek na kraju vježbe pojedinac stoji pred grupom bez straha, srama, bez nelagode, u miru sa svime što osjeća i misli.
Najveća blagodat ove radionice je spoznaja da sve ono što se podiglo iz dubine smije biti, bez da to označimo kao dobro ili loše, kao i spremnost da sve to prihvatimo i da zagrlimo svoju ogoljenost.
Radionica je beslatna, a iako je riječ o glumačkoj vježbi, za radionicu nije potrebno glumačko predznanje.