You are currently viewing Natječaj za prijavu filmova na 7. SEFF

Natječaj za prijavu filmova na 7. SEFF

SEFF – Sisački Ekološki Filmski Festival, jedinstveni hrvatski putujući festival filma o zaštiti okoliša i održivom razvoju, sedmu godinu otvara međunarodni natječaj za prijavu filmova. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2014. godine.

SEFF je festival međunarodnog karaktera. Svrha Festivala je prikazivanje profesionalnih i amaterskih video i filmskih uradaka koji svojim sadržajem promiču ideje zaštite okoliša i održivog razvoja. Selektor će stoga u festivalski program birati isključivo filmove tematski vezane uz zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Pri selekciji filmova žiri će prednost dati filmovima informativnog i edukativnog karaktera. Prihvaćaju se filmovi svih žanrova, bez ograničenja godine proizvodnje i broja prijavljenih filmova jednog autora ili produkcijske kuće.

SEFF je festival natjecateljskog tipa. Najbolji film Festivala bira publika koja će nagraditi film Plaketom. Sisački Ekološki Filmski Festival zbog svog je putujućeg karaktera osmišljen kao festival kratkog filma. U službenu konkurenciju SEFF-a ulaze filmovi čije trajanje ne premašuje 15 minuta. Filmovi dulji od 15 minuta mogu se prijaviti za prikazivanje u neslužbenom dijelu programa na završnici u Sisku.

Filmove se može prijaviti putem elektronske pošte na e-mailove: daniel@domkkv.hr, te kaos_hr@yahoo.com ili na adresu:

Dom kulture “Kristalna kocka vedrine“,
n/p Daniel Pavlić,
Šetalište Vladimira Nazora 12
44 000 Sisak

U prijavi treba navesti naziv filma, ime autora, godinu nastanka, trajanje filma i kratki opis. O odabiru filmova, svi će autori biti obaviješteni deset dana nakon završetka natječaja.

Festivalski tim, zajedno s volonterima će na ekološko prihvatljivim prijevoznim sredstvima, biciklima, obići tridesetak mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji i Bosni i Hercegovini, gdje će publici ruralnih i urbanih krajeva prikazati odabrane kratke ekološke filmove. Nakon službenog trajanja 7. SEFF-a, od 15.-25. svibnja 2014., ovaj festival će tijekom godine, svojim gostovanjima posjetiti širu regiju u Hrvatskoj i van granica. Osim edukativno-ekološkog karaktera, SEFF promovira zdravlje i ekološki turizam.

Voditelj Filmskog centra Doma kulture KKV Sisak

Daniel Pavlić