You are currently viewing Ragbi klub Sisak za Sobu čuda

Ragbi klub Sisak za Sobu čuda

Ragbi klub Sisak domaćin je finalnog turnira Prvenstva Hrvatske u ragbiju 7 u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji je zakazan za subotu 18. lipnja 2016. godine na stadionu Metalac s početkom u 14 sati. Sudjeluju najbolji klubovi iz cijele Hrvatske koji su svoj plasman izborili kroz regionalne kvalifikacijske turnire, i to 6 muških i 4 ženske ekipe.
Međunarodni turnir u ragbiju 7 se u Sisku organizira već 23 godine (Sisak 7s), a ovaj put je dobiveno povjerenje Hrvatskog ragbijaškog saveza da ponajbolji hrvatski ragbijaši i ragbijašice dođu u Sisak kako bi se borili za titulu prvaka države u ovoj novoj atraktivnoj olimpijskoj disciplini koja se nakon 92 godine vraća u program Olimpijskih igara (Rio 2016).
Cijeli događaj ima i novu dimenziju kao humanitarna akcija s ciljem prikupljanja novčane pomoći za završno uređenje prve sobe za terapiju senzorne integracije u Sisačko-moslavačkoj županiji – SOBA ČUDA.
Planiran je cjelodnevni program i druženje s članovima Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije “Mala kuća”. Cijelu akciju su podržali Grad Sisak i Županija sisačko-moslavačka, a potpomogao Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak.