You are currently viewing SEFF na GREEN FESTU u Beogradu

SEFF na GREEN FESTU u Beogradu

SISAK EKO FILM FESTIVAL se od 13.-15. prosinca predstavlja na Green festu u Beogradu. Rezultat je to višegodišnje suradnje ova dva ekološka festivala. Uz promotivne filmove koji su nastali na posljednjem SEFF-u tijekom svibnja ove godine, naš festival će se predstaviti i izložbom fotografija Nikole Šolića pod nazivom „Una – voda“. Radi se o fotografijama nastalima tijekom 6. Sisačkog ekološkog filmskog festivala kada je festivalski međunarodni tim prešao biciklima više od 700 km dolinom rijeke Une, te Sisačko-moslavačkom županijom kako bi publici prikazali kratke ekološke filmove. Nikola Šolić je kroz objektiv kamere prikazao rijeku Unu u svim svojim fazama od izvora do ušća. Poigravajući se linijama i sjenkama koje voda proizvodi na svojim kaskadama, slapovima i brzacima, autor ove izložbe prikazuje vodu koja kroz svoju mekoću i oštrinu pokazuje snagu i magičnost. Sve se čini kao jedna prava ekološka čarolija života, jer voda i jest život.

Uz organizatora SEFF-a Daniela Pavlića i autora izložbe Nikole Šolića, u Beogradu će sudjelovati i Danilo Dučak, autor kratkog filma o festivalu.

Osim prezentacije i sudjelovanja SEFF-a na Green festu u Beogradu, film „SEFF – Europski smaragd“ koji prati festivalski tim na posljednjem festivalu, sudjeluje i na 7. Vatavaran film festivalu koji će se održati krajem siječnja u New Delhiju u Indiji. Upravo činjenica da je naš festival postao članom mreže ekoloških filmskih festivala „Greenfilm network“, pruža mogućnosti da se ovaj jedinstveni putujući festival filma o zaštiti okoliša predstavi diljem svijeta, što donosi jedinstvenu svjetsku promociju Siska i Sisačko-moslavačke županije.