You are currently viewing “Venera u krznu” AUKOS-a dolazi na 15. Prolog

“Venera u krznu” AUKOS-a dolazi na 15. Prolog

Predstava “Venera u krznu” Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku gostuje na 15. Festivalu regionalnih kazališta Prolog u nedjelju, 16.10.2022. u 20 sati u Domu INA rafinerije. “Venera u krznu” nastala je prema tekstu Davida Ivesa, a igraju Laura Šalov i Karlo Bernik pod mentorstvom Jasmina Novljakovića.

Mladi dramatičar, Thomas, adaptira roman Venera u krznu iz 1870. Leopolda von Sacher-Masocha (prema kojemu je skovan izraz “mazohizam”); roman je priča o opsesivnom preljubničkom odnosu između muškarca i ljubavnice kojoj on postaje rob. Na kraju Thomasovog dugog dana u kojem ga glumice na audiciji ne uspijevaju impresionirati, ulazi Wanda, koja kasni i naizgled nema pojma ni o čemu, unatoč tome ona ga uspijeva uvjeriti da joj pruži priliku. Dok izvode scene iz Thomasove drame, Wanda glumica i Vanda lik postupno preuzimaju kontrolu nad audicijom a granice između pisca, glumca, redatelja i lika počinju se brisati.

I ove godine moguće je kupiti pretplatničku ulaznicu (za sve predstave) koja iznosi 200 kn, a cijena pojedinačnih ulaznica iznosi 30 kn, a moguće ih je kupiti online na www.ulaznice.hr te na blagajni Kazališta 21 radnim danom od 14 do 20 sati.